Dit is een demo winkel. Bestellingen zullen niet verwerkt worden.

Spa onderhoud

Creëer een gezellige sfeer met de Spa LED verlichting of gebruik heerlijk ruikende Spa geurtjes voor nóg meer ontspanning. Het enige wat je hoeft te doen is genieten... Na gebruik onderhoud je jouw Spa en water met de juiste onderhoudsproducten, zo heb jij lange tijd veel plezier van je opblaasbare Spa.

Producten 1-30 van 58

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
Veelgestelde vragen
  • Als je een jacuzzi zonder zoutwatersysteem hebt, is het aan te raden om gebruik te maken van de 2,7 gram mini chloortabletten. Door het chloor wordt het water gedesinfecteerd en blijft het schoon, helder en vrij van bacteriën, algen en schimmels. Een andere optie is om te kiezen voor de SPA fresh 5-in-1, hierbij heb je al minder chloor nodig. Als je helemaal geen chloor gebruikt in je water moet je dagelijks het water verversen en je jacuzzi schoonmaken. Bij een jacuzzi met een ingebouwd zoutwatersysteem hebt heb je enkel nog zout nodig, dit zout wordt omgezet in natuurlijk chloor.
  • Je kunt de jacuzzi schoonhouden door gebruik te maken van een oplaadbare spa stofzuiger, hiermee kun je alle kleine vuiltjes die op de bodem liggen uit het water zuigen. De overige vuiltjes worden door de filterpomp uit het water gefilterd. Met een scrubhandschoen of onderhoudskit kun je de wanden van de jacuzzi schoonhouden, en met speciale reinigingssponzen kun je ervoor zorgen dat alle vetten en oliën uit het water worden opgezogen.
  • Ja, ook het water van je jacuzzi moet je nog dagelijks testen. De chloor of pH waarde kan namelijk ook schommelen, en het is belangrijk dat deze waardes op peil blijven zodat je lekker van je jacuzzi kunt blijven genieten. Bij veel gebruik raden we aan om iedere dag te testen, anders is 2 á 3 keer per week testen voldoende.
  • Om zo lang en goed mogelijk van jouw schone water te kunnen genieten, raden wij aan om minimaal 1 tot 2 keer per week de filtercartridge schoon te spoelen. Voor de beste werking van je filtersysteem vervang je eens per maand de filtercartridge voor een nieuwe. Het water kun je het beste eens in de 8 weken verversen, hierbij kun je de jacuzzi ook gelijk een goede poetsbeurt geven.
  • Het kan zijn dat het water in je jacuzzi ineens gaat schuimen of een schuimlaag krijgt, dit kan te maken hebben met wasmiddel- en zeepresten in de zwemkleding, een onevenwichtige waterchemie of een opeenhoping van vetten en oliën. Gelukkig kun je dit heel makkelijk laten verdwijnen met de speciale schuimverwijderaar uit ons assortiment, ook is het aan te raden om de reinigingssponzen te gebruiken.
Gobbo FAQ

Onderhoud van je opblaasbare Spa

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je Spa is het nodig om je Spa goed te onderhouden. Dit doe je door de waterkwaliteit op peil te houden zodat je filterpomp ook lang mee gaat. Niet alleen de werking van de filterpomp en kwaliteit van het water is belangrijk, ook het onderhouden van het opblaasbare bad is een belangrijk iets. Met een goed onderhouden Spa heb jij er jaren lang plezier van.

Onderhoud van het water in de opblaasbare Spa

Niets is fijner dan te kunnen ontspannen in je opblaasbare Spa met schoon en helder water, toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, buiten het gebruik van chloor of zout om, om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je Spa water.

Test het water dagelijks

Wanneer je waterwaardes op peil zijn is dit alleen maar goed, maar zakt of stijgt je pH waarde of chloorwaarde, dan moet je gelijk ingrijpen om erger te voorkomen.

Spoel 1-2 keer per week de filtercartridge schoon

De filtercartridge kun je het beste een keer per maand vervangen voor een juiste werking van je filtersysteem.

Neem een douche voor het gebruik van de opblaasbare Spa

Zo spoel je resten van wasmiddel en wasverzachter uit je badkleding. Dit is namelijk een grote boosdoener voor het water. Resten van verzorgingsproducten voor het haar of lichaam spoel je het beste ook even weg tijdens een douche vooraf.

Ververs het water eens in de acht weken

Om een biofilm laagje of andere bacteriën in je Spa bad en filterpomp leidingen te voorkomen, is het het beste om eens in de acht weken het water te verversen. Terwijl het bad leeg is, kun je de binnenkant van het bad gelijk even schoon schrobben met een schoonmaakborstel of scrubhandschoen.

 

Spa geuren en badzout

Behalve de opblaasbare Spa zelf kun je ook het water een update geven. In ons assortiment vind je verschillende essentiële oliën en badzouten die je aan het water kunt toevoegen voor een ontspannende aromatherapie. De spageuren lossen volledig op in het water en laten geen resten na. Dus voeg een rustgevende lavendelgeur, een verkwikkende eucalyptusgeur of een romantische rozengeur toe aan jouw opblaasspa… er is voor iedere mood een geur te vinden!


Onderhoudsproducten voor het water

Om je waterkwaliteit goed op peil te houden kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van chloortabletten of zout als je een opblaasbare Spa met zoutwatersysteem hebt. Chloor desinfecteert het water en voorkomt algen- en bacteriën groei. Met de Comfortpool SPA fresh 5-in-1 kun je ervoor zorgen dat je wel tot 50% minder chloor nodig hebt in je Spa. Dit product houdt het water helder en voorkomt vele andere nare dingen in het water zoals de ontwikkeling van bacteriën, slijm en kalkaanslag. Dit product is een onderhoudsbehandeling welke iedere 2 weken herhaald moet worden.

Heb je last van algengroei of een schommelende pH waarde? Dan zijn daar natuurlijk ook onderhoudsproducten voor te krijgen, je vindt ze terug op onze productpagina. Reinigingssponzen kun je in het water laten drijven, deze sponzen nemen vuil en oliën op uit het water. Om drijvende vuiltjes uit het water te verwijderen kun je gebruik maken van een schepnet of een Comfortpool G3 oplaadbare spa- en zwembadstofzuiger.