Dit is een demo winkel. Bestellingen zullen niet verwerkt worden.

Comfortpool Inverter Pro serie

De Inverter Pro warmtepomp is de meest energiezuinige warmtepomp met het hoogste rendement. De warmtepomp draait niet continue op vol vermogen maar schakelt over op een energiebesparende stand. Ook is de warmtepomp te gebruiken met een Wi-Fi module, zo kun jij makkelijk vanaf je telefoon de warmtepomp bedienen. Een ander voordeel is dat de warmtepomp al werkt bij een buitentemperatuur van 0°C. Zo kun jij het zwemseizoen iets verlengen met een verwarmd zwembad!

Inverter Pro warmtepompen

De Inverter Pro serie is het absolute topmodel van de Comfortpool warmtepompen. De Inverter Pro warmtepompen hebben het hoogste rendement: de meeste verwarmingscapaciteit tegenover minder energieverbruik. In tegenstelling tot traditionele warmtepompen draait de Inverter Pro niet constant op vol vermogen, maar schakelt automatisch over op een energiebesparende stand als dit mogelijk is. Hierdoor kun je de Inverter warmtepomp eigenlijk altijd aan laten staan terwijl hij toch energie bespaart. De Inverter Pro kan ook als enige Comfortpool warmtepomp tot in de winter gebruikt worden, hij functioneert al bij een buitentemperatuur van 0°C.


Is een Inverter Pro warmtepomp geschikt voor jouw zwembad?

Welke model warmtepomp voor jouw zwembad geschikt is hangt voornamelijk af van de hoeveelheid zwembadwater die hij moet verwarmen. Op de productpagina van elke Inverter Pro warmtepomp vind je de technische details. Hier staat de maximale zwembadgrootte die de warmtepomp aankan. Overcapaciteit van de warmtepomp mag natuurlijk altijd, maar ondercapaciteit wordt niet aangeraden. Let daarnaast ook op de minimale pompsterkte, om te zien of de filterpomp van je zwembad sterk genoeg is voor de warmtepomp van jouw keuze.


Voor- en nadelen van de Inverter warmtepomp

  • Meest energiezuinige warmtepomp
  • Werkt al bij een buitentemperatuur van 0°C
  • Werkt al met een filterpomp met lage pompcapaciteit
  • Kan in combinatie gebruikt worden met een Wi-Fi module en app op je telefoon
  • Vrij stille warmtepomp
  • Grote investering

Hoeveel kost een Inverter warmtepomp aan stroomverbruik per dag?

Hoeveel een warmtepomp per dag kost, is afhankelijk van verschillende factoren. Het heeft te maken met de buitentemperatuur, de temperatuur van het water op dat moment, of je het water isoleert met bijvoorbeeld een solarzeil en hoe lang de warmtepomp per dag moet draaien. Als je water al goed opgewarmd is en je de warmte in het water vasthoud door het af te dekken, dan hoeft de pomp al veel minder hard te werken om het op te warmen dan wanneer het water volledig afkoelt tijdens de nachten omdat het zwembad niet geïsoleerd is.


Kan een Inverter warmtepomp gebruikt worden in de winter?

De warmtepomp werkt al bij een lage omgevingstemperatuur, maar het is niet mogelijk om de warmtepomp buiten te laten draaien tijdens de winter. Om bevriezing te voorkomen moet de warmtepomp in de winter uitgeschakeld worden en moet al het water uit de warmtepomp verwijderd worden. Wel is de Inverter warmtepomp zo gemaakt, dat hij zonder problemen in de regen kan staan en tegen waterspetters uit het zwembad kan.


Vrije ruimte rondom de warmtepomp en het aansluiten hiervan

Om warmte uit de buitenlucht te kunnen halen moet de warmtepomp genoeg lucht kunnen aanzuigen, en die vervolgens ook weer kunnen uitstoten. Voldoende vrije ruimte rondom de warmtepomp is daarom essentieel. Deze vrije ruimte kan variëren van een halve meter tot een meter aan elke zij- en bovenkant. Voor de Inverter Pro warmtepompen gebruik je een Inverter Pro aansluitset, 32 mm of 38 mm. Het is daarom belangrijk om te controleren of jouw zwembad 32 of 38 mm aansluitingen heeft, zodat je de juiste warmtepomp aansluitset kunt aanschaffen.