Dit is een demo winkel. Bestellingen zullen niet verwerkt worden.

Comfortpool Eco Square serie

Warm zwemwater met behulp van de ECO Square warmtepomp, hierdoor kun jij ook genieten van een verwarmd zwembad wanneer het buiten iets koeler is. De warmtepomp is een compact model met de luchtuitlaat aan de bovenkant van de pomp, daardoor kun je de pomp makkelijker in een hoek plaatsen of dichter bij de muur zetten. Ideaal wanneer jij iets minder ruimte over hebt en toch een kleiner model warmtepomp zoekt.

1 Review

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

ECO Square warmtepomp

De ECO Square warmtepomp heeft een moderne vormgeving en een mooi, kunststof design. De ECO Square warmtepomp is makkelijk te bedienen door het display, je hoeft alleen maar de gewenste temperatuur in te stellen en de warmtepomp begint met verwarmen. Dat de luchtuitlaat aan de bovenkant van de warmtepomp zit, is een groot voordeel. Hierdoor heb je minder ruimte rondom de warmtepomp nodig en kun je hem bijvoorbeeld in een hoek of met één kant tegen de muur zetten.


Warm water door warmte uit de buitenlucht

De ECO Square warmtepomp haalt bruikbare warmte uit de buitenlucht om zo het water in je zwembad te kunnen verwarmen. Doordat het koudemiddel steeds warmer wordt verdampt dit tot een gas, het verhitte gas stroomt langs de leiding met koud zwembadwater, het water warmt nu op en stroomt weer terug naar het zwembad. Dit zorgt ervoor dat jij van een lekker verwarmd zwembad kunt genieten, ook wanneer het buiten nog best fris is.


Stroomverbruik van de ECO Square warmtepomp

Hoeveel de warmtepomp van dag tot dag aan stroom verbruikt is moeilijk te zeggen. Dit hangt namelijk af van verschillende factoren zoals de buitentemperatuur, de hoeveelheid water die verwarmd moet worden, of je het zwembad isoleert met bijvoorbeeld isolatiematten of een solarzeil, wat de afstand is tussen de warmtepomp en het zwembad etc. Een handige berekening is dat je ongeveer 1,16 kW nodig hebt om 1000 liter water met 1°C te verwarmen.


Hoe lang moet de warmtepomp aanstaan om het water warm te krijgen en te houden?

Het is aan te raden om de warmtepomp 6-8 uur per dag te laten draaien als het water volledig op temperatuur moet komen. Dit kun je dan bijvoorbeeld doen in combinatie met het aantal filteruren van je zwembad filterpomp. Als je water nog redelijk op temperatuur is, dan is ongeveer 4 uur per dag voldoende om het weer tot de gewenste temperatuur te krijgen. Als je het water isoleert, blijft de warmte goed in het water hangen en hierdoor hoeft de warmtepomp dan net iets minder hard te werken.


Kan de ECO Square warmtepomp ook gebruikt worden tijdens de winter?

De warmtepomp werkt al bij een buitentemperatuur van 10°C, maar is helaas niet geschikt om tijdens de winterperiode te gebruiken. Het is daarom aan te raden om de warmtepomp uit te schakelen en het water er volledig uit te laten lopen om bevriezing aan de binnenkant van de warmtepomp te voorkomen. De ECO Square warmtepomp kun je het beste opbergen op een droge en vorstvrije plek. Buiten de kou en vorst om is de warmtepomp zo gemaakt dat hij wél tegen regen of zwembadspetters kan, het is dus niet nodig om de warmtepomp tijdens de zomerperiode onder een afdak te plaatsen.