Dit is een demo winkel. Bestellingen zullen niet verwerkt worden.

Comfortpool Eco+ serie

De ECO+ warmtepomp is een energiezuinige warmtepomp welke makkelijk is in gebruik en snel opwarmt naar de gewenste temperatuur. Je kunt de gewenste temperatuur makkelijk instellen met de thermostaatknop en de pomp begint al met verwarmen. De warmtepomp is geschikt voor zowel de kleine en de grotere zwembaden, en zal jouw zwembadwater heerlijk kunnen verwarmen naar een aangename temperatuur.

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

ECO+ warmtepompen

De ECO+ serie is het basismodel van de Comfortpool warmtepompen. De ECO+ warmtepompen zijn energiezuinig, stil en het voordeligst in prijs. Bovendien is de ECO+ warmtepomp zeer eenvoudig te bedienen aan de hand van een thermostaatknop. Je draait de knop naar de gewenste temperatuur en de warmtepomp start met het zwembadwater te verwarmen.

Warm water door warmte uit de buitenlucht

De ECO+ warmtepomp haalt bruikbare warmte uit de buitenlucht om zo het water in je zwembad te kunnen verwarmen. Doordat het koudemiddel steeds warmer wordt verdampt dit tot een gas, het verhitte gas stroomt langs de leiding met koud zwembadwater, het water warmt nu op en stroomt weer terug naar het zwembad. Dit zorgt ervoor dat jij van een lekker verwarmd zwembad kunt genieten, ook wanneer het buiten nog best fris is.

Voor- en nadelen van de ECO+ warmtepomp

  • De warmtepomp werkt al bij een buitentemperatuur van 10°C
  • Geschikt voor kleine en grotere zwembaden
  • Een duurzame en energiebesparende manier van zwembad verwarmen
  • Makkelijk aan te sluiten en ook makkelijk te bedienen
  • Werkt niet op zonne-energie, dit zie je terug in het stroomverbruik
  • Grote investering

Hoe sluit ik de ECO+ warmtepomp aan?

Om de ECO+ warmtepomp te kunnen installeren heb je nog een aparte aansluitset nodig. Voor een zwembad met Ø 32 mm aansluitingen is dit alles wat je nodig hebt. Bij een zwembad met Ø 38 mm aansluitingen heb je tevens de zwembadverwarming aansluitset nodig, om alle aansluitingen passend te maken. Je kunt er zelf voor kiezen om de warmtepomp dichtbij of juist verder weg van je zwembad te zetten, afhankelijk van de opstelling heb je dan nog extra zwembadslang nodig (Ø 32 of 38 mm).

Hoeveel stroom verbruikt de ECO+ warmtepomp?

Het is moeilijk om te zeggen hoeveel stroom de ECO+ warmtepomp per dag verbruikt, dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren zoals de zwembadgrootte, de buitentemperatuur, het gebruik van een isolerend afdekzeil, de afstand tussen de warmtepomp en het zwembad, etc. Een handige berekening is dat je ongeveer 1,16 kW nodig hebt om 1000 liter water met 1°C te verwarmen.

Kan de ECO+ warmtepomp ook gebruikt worden tijdens de winter?

De warmtepomp werkt al bij een buitentemperatuur van 10°C, maar is helaas niet geschikt om tijdens de winterperiode te gebruiken. Het is daarom aan te raden om de warmtepomp uit te schakelen en het water er volledig uit te laten lopen om bevriezing aan de binnenkant van de warmtepomp te voorkomen. De ECO+ warmtepomp kun je het beste opbergen op een droge en vorstvrije plek.