Dit is een demo winkel. Bestellingen zullen niet verwerkt worden.

Buitendouche solar

Na een duik in je zwembad geniet je van lekker warm water uit de solar douche in je tuin. Energiebesparend én handig in gebruik. Het water wordt opgewarmd door de zon, tenslotte kun je zelf de watertemperatuur van de douchestraal regelen. De solar buitendouche is verkrijgbaar met verschillende volumes van de watertank, hoe meer volume, hoe vaker je gebruik kunt maken van de douche. Dit is ook nog eens handig wanneer er meerdere zwemmers zijn tijdens een dagje bij het zwembad!

Een solardouche bij je zwembad, ontspannend en goedkoop

Met een solar buitendouche kun je energie besparen. Doordat de zon het water in de watertank opwarmt kun jij genieten van een warme douche voor of na het zwemmen. Solar buitendouches zijn makkelijk te installeren en handig in gebruik, een ander belangrijk voordeel is dat ze ook nog eens goedkoop én milieuvriendelijk zijn.


Waarom een solar buitendouche?

Het is niet alleen fijn om jezelf na het zwemmen in chloor met schoon water af te kunnen spoelen, maar het is ook nog eens goed voor de kwaliteit van het zwemwater als je even onder de douche stapt vóórdat je een duik neemt in je zwembad. Zo spoel je wasmiddelresten uit je badkleding, huidschilfers en bacteriën van je lichaam af en op deze manier komt dit niet in het zwemwater terecht. Dit kan enorm schelen in het onderhoud van het zwemwater. Nadat je bent uitgezwommen spoel je het chloor en/of zout weer van je lichaam af, dit is beter voor je huid en haar en het voelt ook nog eens schoon en fris aan.


De werking van een solar buitendouche

Een solar buitendouche is verkrijgbaar met verschillende tankvolumes: 8, 18 en 32 liter. De tank vul je met water en de zon verwarmd het water in de tank. Je hebt hier dus geen stroom voor nodig, dat is handig, goedkoop en ook nog eens duurzaam, maar je bent dus wel afhankelijk van de zon. Als de zon voldoende schijnt kun jij lekker genieten van een warme douche. Met de mengkraan kun je de temperatuur van de douchestraal regelen. Ga je voor warm water, of toch voor iets koeler water op een warme dag?


Voor- en nadelen van een solar buitendouche

  • - Energiebesparend
  • - Douches zijn met ruime tankvolumes verkrijgbaar
  • - Zeer eenvoudig te installeren en makkelijk in gebruik
  • - Temperatuur van de douchestraal is aan te passen via de mengkraan
  • - Eenmalig installeren op een vaste plek, de douche is niet te verplaatsen
  • - Moet opnieuw gevuld worden met water wanneer de tank leeg is
  • - Water moet wel regelmatig ververst worden om legionella te voorkomen

Belangrijke feiten over een solar buitendouche

Hoewel een solar buitendouche heel handig en makkelijk te gebruiken is, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo heb je een tuinslang nodig om de solar buitendouche te kunnen vullen. Je kunt ervoor kiezen om de tuinslang aangesloten te laten en hem op deze manier iedere keer opnieuw bij te vullen. Het is belangrijk dat het water in de watertank bij weinig gebruik regelmatig ververst wordt om de legionella bacterie te voorkomen. Legionella geeft de voorkeur aan stilstaand water met temperaturen van 25-50 °C. De bacterie kan een levensbedreigende ziekte veroorzaken en dat wil je natuurlijk voorkomen! Zorgen voor vers en schoon water in de tank is daarom een belangrijk punt.