Dit is een demo winkel. Bestellingen zullen niet verwerkt worden.

Waterkwaliteit

Waterkwaliteit

Lekker zwemmen in helder en hygiënisch water? Hou zwembadwater schoon en vrij van bacteriën, algen en schimmels door de juiste onderhoudsproducten aan het water toe te voegen. Test de waterwaardes regelmatig, kies een desinfectiemiddel zoals chloor of een zoutwatersysteem en hou de pH-waarde en alkaliniteit van het water goed op peil. Zo kun je een hele zomer lang genieten van jouw Intex zwembad!

 

Veelgestelde vragen
  • Voor een goede kwaliteit van het zwembadwater is het gebruik van een filterpomp heel belangrijk, en een desinfectiemiddel als chloor of zout essentieel. Daarnaast kun je het zwembad zelf schoonhouden door bijvoorbeeld gebruik te maken van een schepnet en een borstel waarmee je de wanden en bodem schoon kunt vegen om deze vuiltjes tenslotte met een zwembadstofzuiger uit het zwembad te zuigen.
  • Bij normaal gebruik is het raadzaam het water in je zwembad 2 tot 3 keer per week te testen, bijvoorbeeld met teststrips. Bij intensief gebruik van het zwembad, waarvan voornamelijk in het hoogseizoen sprake zal zijn, doe je dit het beste elke dag. Door het veelvuldige gebruik, maar ook de hoge temperaturen kan het water namelijk al snel uit balans raken.
  • Het beste is om als eerste te kijken welke waarde niet goed is, als je pH waarde niet goed is dan kan het vaak zo zijn dat de chloorwaarde ook uit balans is. Je zult dan eerst je pH waarde terug op peil moeten brengen, omdat je chloor anders niet meer desinfecterend werkt en dus ook zakt. Zodra je dit gedaan hebt, is het aan te raden om de volgende dag nogmaals je water te testen om te kijken of je waterwaardes nu wel in orde zijn.
  • Beide zijn een goede optie om algen en bacteriën in het water te doden. Zout wordt via een zoutwatersysteem omgezet in natuurlijk chloor. chloor is minder sterk van geur en minder prikkend voor de huid en ogen dan chloortabletten. Chloor voeg je wekelijks toe aan het water, en is in aanschaf iets goedkoper dan zout en een zoutwatersysteem. Het zoutwatersysteem regelt zelf de afgifte van chloor, en zal een melding geven wanneer het zout bijgevuld moet worden.
  • Om de juiste dosering chloortabletten toe te voegen aan je zwembad, kun je de dosering op de verpakking aanhouden. Gemiddeld doet een 20 en 200 grams tablet er ongeveer 5-7 dagen over om op te lossen. Zodra de tablet is opgelost, voeg je een nieuw tablet toe aan de chloordrijver. Ook is het belangrijk om je chloorwaarde te blijven testen met een teststrip, wanneer je ziet dat jouw chloorwaarde erg gezakt is, is het verstandig om al een nieuw tablet toe te voegen.
Gobbo FAQ