Dit is een demo winkel. Bestellingen zullen niet verwerkt worden.

pH Min zwembad

Heeft jouw zwembad de juiste pH waarde? Het is belangrijk om dit regelmatig te controleren. Zo kun je blijven genieten van schoon en helder zwemwater. Wanneer jouw zwembadwater een te hoge pH-waarde heeft werkt het chloor niet meer goed waardoor alg- en kalkvorming ontstaat. Een te hoge pH waarde kun je verlagen met pH-min granulaat of vloeistof.

Schoon en helder zwembadwater met een juiste pH waarde

De basis van het zwembadwater is de pH waarde. Een ideale pH waarde ligt tussen de 7,2 en 7,6. Het is belangrijk om de pH waarde op peil te houden voor een juiste werking van het chloor. Wanneer je pH waarde niet op peil is, bestaat de kans dat je bacteriegroei of groen zwembadwater krijgt. Dit wil je natuurlijk niet!


Oorzaken van een te hoge pH waarde

Door een stijging van de temperatuur van het water, of het toevoegen van sterke chloorproducten bestaat de mogelijkheid dat je pH waarde stijgt. Dit kan leiden tot ontwikkeling van gevaarlijke bacteriën. Een te hoge pH waarde kan zorgen voor rode ogen, is irriterend voor de huid en het zwembad materiaal kan hierdoor sneller verslijten. Het is dus belangrijk om dagelijks je pH waarde te testen zodat je direct kunt ingrijpen wanneer dit fout gaat! Testen van het water doe je gemakkelijk met teststrips of een digitale pH meter.


Wanneer heb je pH-min nodig?

Komt de pH waarde boven de 7,6? Dan werkt de desinfectie niet goed en ontstaat er irritatie omdat de verontreiniging in het zwemwater snel zal toenemen. Een te hoge pH waarde kun je verlagen met pH-min granulaat of vloeistof. De juiste dosering voeg je toe aan het zwemwater. Hoeveel pH-min je precies nodig hebt om de pH waarde omlaag te krijgen, kun je van het etiket op de verpakking aflezen.


Hoe lang duurt het voordat pH min werkt?

Na toevoeging van pH-min granulaat of vloeistof moet je de filterpomp gedurende 4 uur laten filteren voordat je opnieuw de pH waarde kunt controleren.


Kan een pH verlagend middel in combinatie met chloor?

Nee, je kunt dit niet tegelijk met chloor in het zwemwater doen. Dit veroorzaakt een chemische reactie. Laat er minstens 2 uur tussen zitten voordat je chloor toevoegt aan het water.