Dit is een demo winkel. Bestellingen zullen niet verwerkt worden.

Cartridge filterpompen

Een filterpomp is een essentieel item wanneer je jouw zwembad voor langere tijd wilt gebruiken, zonder het water telkens te hoeven verversen. Een filterpomp houdt het water schoon en in beweging, wat de groei van algen, bacteriën en schimmels in het water remt. Een cartridgefilterpomp gebruikt een filtercartridge om het zwembadwater te filteren, een vervangbare filter die je om de zoveel tijd moet uitspoelen en vervangen.

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Cartridge filterpompen

Een zwembadpomp is de belangrijkste accessoire voor een schoon zwembad. Gebruik hem goed en je kunt de hele zomer genieten van helder en fris zwembadwater. Een cartridge filterpomp is relatief goedkoop in aanschaf, zeker vergeleken met de duurdere zandfilterpompen, en een ideale filterpomp om je zwembad lekker schoon te houden!


Cartridge zwembadpomp

Hoe werkt een cartridgefilterpomp?

Een cartridge zwembadpomp zorgt op twee manieren voor schoon zwembadwater: via watercirculatie en filtratie. De pomp zuigt water uit het zwembad en pompt het daarna weer terug het zwembad in, het zwembadwater blijft dus constant in beweging. Bacteriën, schimmels en algen ontwikkelen zich zo veel minder snel, die houden juist van stilstaand water. En terwijl het water door de zwembadpomp stroomt wordt alle viezigheid uit het water gefilterd. Het vuil blijft achter in de filtercartridge en het schone water wordt weer terug naar het zwembad gepompt.


Kies de juiste cartridge zwembadpomp voor jouw zwembad

Welke cartridge filterpomp geschikt is voor jouw zwembad hangt vooral af van de zwembadgrootte. Om goed te functioneren moet een cartridge zwembadpomp binnen 4 uur het hele zwembad kunnen filteren, alleen dan heb je een watercirculatie die sterk genoeg is om het water schoon en helder te houden. Om de juiste cartridge filterpomp te kiezen, met de juiste pompcapaciteit, kun je dus het volgende rekensommetje doen: liters zwembadinhoud / 4 = benodigde pompcapaciteit. Dit is echter alleen een basisprincipe is, een vuistregeltje. Wanneer je bijvoorbeeld extra zwembadaccessoires (zoals een zoutwatersysteem, solarverwarming of warmtepomp) op de pomp wilt aansluiten dan heb je wellicht een krachtigere cartridge filterpomp nodig.


Filter cartridges

Filtercartridges voor je zwembadpomp

De filtercartridge is het reservoir waar alle viezigheid uit het zwembadwater wordt gefilterd en achterblijft. Bij normaal gebruik van de filterpomp, waarbij het water elke dag minstens één keer door de pomp stroomt, moet de cartridge elke twee weken worden vervangen. Het is dus handig om bij aanschaf van een cartridgefilterpomp wat extra filters te bestellen. Voor een optimale werking van de filterpomp is het bovendien raadzaam de cartridge elke week even uit te spoelen en schoon te maken. Tip: gebruik hiervoor de handige cartridgereiniger.


Aansluiting op het zwembad

Een cartridge filterpomp installeer je zeer eenvoudig tussen de in- en uitlaat van het zwembad. Alle onderdelen en slangen voor deze installatie worden meegeleverd. Het enige waar je op moet letten is of de aansluiting van de filterpomp qua diameter overeenkomt met de aansluiting van jouw zwembad. Alle Intex zwembaden hebben namelijk óf een 32 mm aansluiting, óf een 38 mm aansluiting. Wanneer deze overeenkomt met de aansluiting van de filterpomp heb je verder niets nodig. Zo niet, dan heb je wat extra onderdelen nodig om alles passend te maken:


- Filterpomp Ø 32 mm + zwembad Ø 38 mm > 2 Intex adapters
- Filterpomp Ø 38 mm + zwembad Ø 32 mm > 2 Intex connectors + 1 in- en uitlaatset 32 mm
Zwemveiligheid