Dit is een demo winkel. Bestellingen zullen niet verwerkt worden.

Zwembad filters

Een filtercartridge is een belangrijk accessoire voor jouw filterpomp. Met dit filter wordt het vuil uit het zwembadwater gefilterd. Het is belangrijk om het filter regelmatig schoon te maken en vervangen. Zo blijft de filterpomp optimaal werken en gaat het zwembadwater een heel seizoen mee!

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Veelgestelde vragen
  • Wij adviseren om een filter een keer per twee weken te vervangen voor een nieuwe. Om de filterpomp goed te laten werken kun je de filtercartridge het beste dagelijks schoonspoelen onder de kraan of laten weken in een emmer water met speciale reiniger voor filtercartridges. Zo raakt het filter niet verstopt door het vuil en blijft jouw zwembadwater lekker schoon.
  • Het is belangrijk dat je de filterpomp uit zet voordat je de filtercartridge verwijderd, hierna kun je de filtercartridge uit de pomp halen en je kunt hem afspoelen onder de kraan, met de tuinslang of een poosje laten weken in een emmer met warm water en speciale reiniger. Zorg dat alle losse vuiltjes en deeltjes zo goed mogelijk uit de filter zijn. Hierna kun je hem terug stoppen in de filterpomp en de filterpomp weer opnieuw aanzetten.
  • Nee, niet alle soorten passen zomaar in jouw filterpomp. Als je een Intex cartridgefilterpomp hebt, is het belangrijk dat je de daarvoor bestemde filtercartridge gebruikt. De filters van Intex en Comfortpool zijn geschikt hiervoor. De filtercartridges van Bestway zijn bijvoorbeeld weer in een andere afmeting verkrijgbaar, waardoor deze enkel voor Bestway filterpompen bestemd zijn.
  • Je filterpomp zonder filtercartridge gebruiken is eigenlijk nutteloos, omdat de vuile deeltjes uit het water niet tegengehouden worden in de pomp en dus weer terug je zwembad in stromen. Hierdoor zal je water niet gefilterd worden en ook zal het water harder circuleren dan wanneer er een cartridgefilter in de pomp zit. Gebruik daarom altijd een filtercartridge bij je filterpomp.
  • Nee, bij een zandfilterpomp maak je gebruik van een filtermedium zoals filterglas, filterzand, of filterbollen. Een filtercartridge zal niet in een zandfilterpomp passen en kun je hiervoor dus ook niet gebruiken, gebruik ze enkel voor een cartridgefilterpomp.
Gobbo FAQ

Zwembad filters

Een cartridge filterpomp zuivert het zwembad en haalt viezigheid uit het zwembadwater. De filtercartridge is het reservoir binnenin de pomp, waar alle vuildeeltjes uit het water worden gezeefd en achterblijven. Deze filter moet je regelmatig schoonmaken en vervangen zodat dat de filterpomp optimaal blijft werken en het zwembadwater lekker schoon blijft. Het is dus handig om bij aanschaf van een cartridgefilterpomp wat extra zwembadfilters te bestellen!


Intex zwembadfilter

Vervangbare cartridges voor de filterpomp

Opgehoopt vuil in de filtercartridge kan ervoor zorgen dat de zwembadpomp niet meer optimaal werkt, en het water niet meer perfect zuivert. Bij normaal gebruik van het filterpomp, waarbij het water elke dag minstens één keer door de pomp stroomt, wordt aangeraden de filtercartridge elke twee weken te vervangen. Dit is echter slechts een standaardregel, bij intensief gebruik zal het wellicht vaker nodig zijn. Kijk daarom regelmatig in de pomp om de filtercartridge te controleren.


Kies de juiste zwembadfilter

Voor de verschillende Intex cartridge filterpompen zijn er verschillende losse filter cartridges. Afhankelijk van het model filterpomp kies je de juiste filtercartridge:

Type cartridge zwembadpomp Type filtercartridge Maat filtercartridge Bestellen
Intex filterpomp 1250 liter/uur Type H Zeer klein Klik hier
Intex filterpomp 2271 liter/uur Type A Klein Klik hier
Intex filterpomp 3407 liter/uur Type A Klein Klik hier
Intex filterpomp 5678 liter/uur Type A Klein Klik hier
Intex filterpomp 9463 liter/uur Type B Groot Klik hierSpafilters voor Intex opblaasbare Spa

De Intex Spafilter is een filtercartridge voor de Intex opblaasbare jacuzzi. Met de spafilter zorgt de filterpomp van de jacuzzi ervoor dat het water in de schoon en fris blijft. Ook de spafilters moeten regelmatig schoongemaakt en vervangen worden, afhankelijk van hoe vaak je jouw spa gebruikt. Zorg voor de juiste hygiëne in het water en vervang de spa filter elke 3 dagen.De filtercartridge schoonmaken

De Intex filtercartridges zijn gemaakt van dacron®, een fijn synthetisch filter dat zelfs de allerkleinste vuildeeltjes in het zwembadwater tegenhoudt. Dit materiaal is bovendien makkelijk schoon te maken, waardoor je de filtercartridge snel en eenvoudig schoon spoelt. Om de filterpomp goed zijn werk te laten doen en het zwembadwater goed schoon te houden raden we aan om de cartridge elke week uit te spoelen, dus kort gezegd: na één week de zwembadfilter uitspoelen, na twee weken vervangen.

Filter voor Intex cartridge zwembadpomp

Intex filtercartridge reiniger

De Intex Cartridgereiniger

Het schoonspoelen van een filtercartridge kan bijvoorbeeld met de tuinslang. Een zeer handig gereedschap hiervoor is de Intex cartridgereiniger, een opzetstuk voor op de tuinslang. De cartridge reiniger is speciaal ontworpen om alle vouwen van de cartridge apart schoon te spoelen, hiermee reinig je de filter snel én grondig. En het mooie is, de cartridge cleaner past op elke standaard tuinslang!