Dit is een demo winkel. Bestellingen zullen niet verwerkt worden.

Intex zandfilterpomp 6m3 per uur | Tot 30.000 liter

free deliveryGratis verzending!
fast delivery Voor 17.00 besteld, morgen in huis
SKU
26646GS
€ 259,95

Geniet een zomer lang van een heerlijk fris zwembad met de Intex zandfilterpomp. De zandfilterpomp pompt het zwembadwater rond en filtert tegelijkertijd alle viezigheid eruit. Resultaat? Schoon en helder zwembadwater, zonder omkijken.

+
-
Direct leverbaar
fast delivery Voor 17.00 besteld, morgen in huis
+
-
free deliveryGratis verzending!
Productinformatie

Intex

De Intex zandfilterpomp maakt gebruik van filterzand of glasparels om het zwembadwater te filteren. Groot voordeel is dat dit zeer weinig onderhoud met zich meebrengt. In tegenstelling tot filtercartridges die elke 2 weken vervangen moeten worden gaat filterzand of glasparels jarenlang mee. De zandfilterpomp is bovendien een zeer krachtige zwembadpomp, en dus uitermate geschikt wanneer je extra zwembadaccessoires zoals solar verwarming of een warmtepomp wilt gebruiken. En met de ingebouwde timerfunctie kun je het laten draaien van de filterpomp plannen; 's nachts bijvoorbeeld, zodat je de volgende dag weer in een heerlijk schoon zwembad kunt duiken. Erg handig!

Voordelen
 • Optimale filtratie van zwembadwater
 • Watercirculatie remt groei bacteriën, schimmels en algen
 • Extreem weinig onderhoud
 • Krachtiger dan cartridge zwembadpomp
 • Simpel in aansluiten en gebruik
 • Ingebouwde timerfunctie
Details
  • Pompcapaciteit: 6.000 L / uur
  • Max. zwembadinhoud: 30.000 L
  • Aansluiting: Ø 38 mm
  • Zwembadslangen meegeleverd: Ja
  • Lengte slangen: 2 x 440 cm
  • Lengte netsnoer: 360 cm
  • Max. opvoerhoogte: 5 m
  • Inclusief drukmeter
Glasparels of Filterbollen
   • Kies in plaats van filterzand voor glasparels of filterbollen*.

 

 

  • Benodigde hoeveelheid glasparels:

16 kg

     • Benodigde hoeveelheid filterbollen:

640 gramIntex Krystal Clear filterpomp


Schoon gefilterd zwembadwater


De Intex zandfilterpomp filtert het zwembadwater schoon. In de filterpomp wordt het zwembadwater door een zandbed gepompt. Alle viezigheid blijft in het zand hangen. Elk vuildeeltje dat groter is dan een zandkorrel wordt uit het water gezeefd, waarna het schone water weer terug naar het zwembad wordt gepompt. Tegelijkertijd zorgt dit rondpompen ervoor dat het zwembadwater constant in beweging is, waardoor algen, bacteriën en schimmels veel minder kans krijgen om zich te ontwikkelen (deze groeien namelijk vooral goed in stilstaand water).Met 6 handige functies


Voor een optimale reiniging van jouw zwembad is de Intex zandfilterpomp uitgerust met 6 verschillende functies. Naast de standaard filterfunctie is er bijvoorbeeld de ‘backwash’, die al het opgehoopte vuil uit het zandbed spoelt zodat de zandfilterpomp weer op volle kracht kan filteren. Of de circulatiestand, die het water wel rondpompt maar niet filtert, ideaal voor bepaalde waterbehandelingen. En de afvoerfunctie, die het water uit het zwembad zuigt en afvoert, erg handig wanneer je na het seizoen je zwembad wilt legen.


Intex zwembad met filterpomp

 


Zwembad zandfilterpomp


Voor welke zwembaden?


Of deze pomp geschikt is voor jouw zwembad hangt vooral af van de zwembadgrootte. Een zandfilterpomp moet al het water in 4 à 5 uur kunnen filteren, alleen dan is er genoeg circulatie om het bad schoon te houden. De Intex 6 m³ zandfilterpomp is daarom geschikt voor zwembaden tot maximaal 30.000 liter. Let op dat wanneer je zwembadaccessoires op de pomp aansluit, zoals een zoutwatersysteem of zwembadverwarming, dit extra weerstand voor de pomp oplevert. In dat geval zul je misschien een zandfilterpomp met een hogere pompcapaciteit nodig hebben.Aansluiting op het zwembad


De zandfilterpomp installeer je tussen de in- en uitlaat van het zwembad. Alle Intex zwembaden hebben óf een 32 mm aansluiting, óf een 38 mm aansluiting. Deze zandfilterpomp heeft een aansluiting van Ø 38 mm. Heeft jouw zwembad een Ø 38 mm aansluiting? Dan heb je alle benodigde aansluitstukken met het zwembad meegeleverd gekregen (inclusief de in- en uitlaatset 38 mm of aansluitset 38 mm), en hoef je dus geen extra onderdelen aan te schaffen. Heb je echter een zwembad met Ø 32 mm aansluiting? Dan heb je twee Intex connectors en een in- en uitlaatset 32 mm nodig om alles passend te maken.

Aansluiting zandfilterpomp

 


Intex glasparels


Glasparels of filterbollen i.p.v. filterzand


Bij Zwembadgigant adviseren we om de filterpomp te vullen met glasparels of filterbollen, in plaats van met zand. Glasparels gaan 80% langer mee dan filterzand en reinigen het zwembadwater efficiënter. Daarnaast is het uitspoelen van het zandbed (de ‘backwash’) veel minder vaak nodig en verbruik je hier minder zwembadwater voor. Ook filterbollen reinigen het zwembadwater efficiënter dan zand, en zijn bovendien veel lichter en praktischer in gebruik. Om deze Intex zandfilterpomp te vullen heb je 16 kg glasparels of 640 gram filterbollen nodig.

 

* De Intex zandfilterpomp wordt geleverd zonder filterzand, filterbollen of glasparels.

Handleiding

Van de Intex zandfilterpomp is een uitgebreide handleiding beschikbaar. De handleiding wordt meegeleverd met de zandfilter zwembadpomp, maar is ook online verkrijgbaar.

Klik hier om handleiding te downloaden.

Garantie

De Intex zandfilter zwembadpomp heeft een garantietermijn van 2 jaar.

Klik hier voor meer informatie.

Specificaties
Meer informatie
SKU26646GS
Kleur van het productWit
MerkIntex
ModelKrystal Clear Zandfilterpomp - SX2100
Geschikt voorZwembaden tot 30.000 liter
Gewicht18,6 kg
Capaciteit6000 liter / uur
Pakmaat59 x 39 x 57 cm
Garantie2 jaar
reviews