Dit is een demo winkel. Bestellingen zullen niet verwerkt worden.

Zwembandjes 2 jaar

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Zwembandjes voor het waarborgen van de veiligheid van jouw kleine

Zwembandjes, ook wel zwemvleugels of soms armbandjes genoemd, zijn belangrijk om de zwemveiligheid van kinderen die deze vaardigheid nog niet (helemaal) onder de knie hebben, te waarborgen. Zwembandjes zorgen ervoor dat kinderen op het water blijven drijven. Bovendien leren ze zo ook sneller zwemmen. Houd er rekening mee dat je zwembandjes aanschaft die geschikt zijn voor het gewicht van jouw kleine. Zo voorkom je dat ze van de armpjes afzakken.


Zwembandjes zijn een positieve bijdrage aan de eerste ervaringen met water

Zwembandjes stellen jouw kleine in staat om veilig kennis te maken met het water en de activiteit zwemmen. De meeste exemplaren zijn voorzien van leuke kleuren en printjes, wat het dragen van dit veiligheidsmiddel nog leuker maakt. De bandjes zijn dusdanig ontworpen dat de kleine waterliefhebber ze comfortabel kan dragen en zich niet snijdt aan bijvoorbeeld scherpe randjes. Zo zorg je ervoor dat zijn of haar eerste ervaring met water een positieve basis krijgt.


Zwembandjes voor kinderen vanaf 2 jaar

Over het algemeen kun je stellen dat het verstandig is om voor zwembandjes rond de armen te kiezen wanneer jouw kleine begint met lopen. Zwembandjes geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren. Kies je liever iets wat ook nog rond de borst zit van jouw kindje? Dan is een Puddle Jumper aan te raden. Dit is een veilig en comfortabel zwemvestje met zwembandjes eraan. Het vestje is comfortabel, praktisch en veilig en ook heeft jouw kindje hiermee nog voldoende bewegingsvrijheid.


Luchtkamers en veiligheidsventielen

De zwembandjes die je in onze webshop aanschaft, zijn stuk voor stuk voorzien van meerdere luchtkamers. Het grote voordeel daarvan is dat er bij een onverhoopt lek nog voldoende lucht in de andere luchtkamers overblijft om je kleine drijvende te houden. Bovendien is het risico op een lek minimaal wegens het sterke pvc dat voor de zwembandjes is gebruikt. De veiligheidsventielen zorgen ervoor dat de lucht niet direct wegloopt wanneer de klepjes per ongeluk opengaan.


Tips bij het gebruik van zwembandjes

Wil je je kind zwembandjes omdoen? Dan schuif je deze eerst om de bovenarmen en blaas je deze daarna op. Let er goed op dat ze niet kunnen afzakken. Ook wanneer je kleine zwemvleugels draagt, is het niet de bedoeling dat hij of zij zelfstandig het water ingaat. Blijf er dus altijd bij wanneer je kleine nog geen zwemdiploma heeft. Zwembandjes zijn ideaal voor het gebruik in een zwembad en niet voor open water met stroming, want dan kan hij juist makkelijk worden meegetrokken.