Dit is een demo winkel. Bestellingen zullen niet verwerkt worden.

Comfortpool Solarbol zwembad | Tot 10.000 liter

free deliveryGratis verzending!
fast delivery
default
CP-2910

Geen zin om in een koud zwembad te duiken? Wil je kunnen genieten van heerlijk verwarmd water? Met de Comfortpool Solar Bol kan het! Deze innovatieve manier van zwembadverwarming verwarmt het water met behulp van zonne-energie, oftewel milieuvriendelijk én kostenbesparend. En dankzij zijn compacte formaat neemt de bol weinig plek in zodat er nog genoeg (speel)ruimte in de tuin over blijft.

Handig voor erbij
€ 3,99
Op werkdagen voor 17.00 besteld, morgen in huis
+
-
Direct leverbaar
+
-
free deliveryGratis verzending!
Productinformatie

Een Solar Bol wordt tussen de filterpomp en de retourleiding naar het zwembad geplaatst. Wanneer de zon op de solar bol schijnt wordt het water op de terugweg naar het zwembad verwarmd en kun je jouw zwembad tot een comfortabele temperatuur verwarmen. Met de Solar Bol wordt het water in jouw zwembad zo'n 3°C per dag opgewarmd. Dit is echter bij benadering. Hoeveel jouw zwembadwater opwarmt is namelijk afhankelijk van vele factoren, zoals de zonkracht, de locatie en richting van de solar bol en, misschien wel het allerbelangrijkste, de begintemperatuur van het water en de buitentemperatuur.

Voordelen
 • Geen extra energiekosten
 • Milieuvriendelijk
 • Neemt weinig ruimte in
 • Schuine opstelling voor optimale opname van zonnestralen
 • Eenvoudig te installeren
Kenmerken
  • Formaat: 57 x 57 x 32 cm (1 bol)
  • Aansluiting: Ø 32 mm / 38 mm
  • Max.zwembadinhoud: 10.000 L (1 bol)
  • Min. pompcapaciteit: 2500 L / uur
  • Inclusief montageonderdelen
  • Inclusief zwembadslang (1.00 m)
Tips
  • Plaats de bollen volledig in de zon en naar het zuiden gericht.
  • Laat het water op de warmste uren van de dag door de bollen stromen.
  • Een solarzeil over jouw zwembad voorkomt dat het water 's nachts erg afkoelt.


Solar heater


Hoe werkt een Solar Bol?


Een Solar Bol wordt tussen de filterpomp en de retourleiding naar het zwembad geplaatst. Wanneer de filterpomp aanstaat pompt deze het koude zwembadwater de Solar Bol in. Ondertussen schijnt de zon op de bol en stijgt de temperatuur onder de koepel. Het zwembadwater dat in de spiraal circuleert neemt deze warmte over dankzij het speciale warmte-absorberend materiaal van de spiraal. Zo warmt het zwembadwater op voordat het vervolgens terugstroomt naar het zwembad.

Eenvoudige installatie


Solar bollen snel en eenvoudig te installeren. Het enige wat je nodig hebt is een schroevendraaier. De Solar Bol is aan te sluiten op zwembadslangen met 32 mm en 38 mm. Met de meegeleverde koppelstukken kun je de aansluiting op de filterpomp en op het zwembad altijd passend maken, je hebt hier geen extra onderdelen voor nodig.
Solar Bol installatie

 Solar bol meedere


Meerdere Solar Bollen aansluiten


Wanneer je meerdere solar bollen wilt plaatsen dan kun je deze eenvoudig achter elkaar installeren. Wij adviseren om voor elke 10.000 liter zwembadinhoud minstens één Solar Bol te plaatsen. Voor een serie solar bollen is het aan te raden tevens een bypass kit aan te schaffen. Deze bypass werkt als een omleiding, zodat je de optie hebt om het zwembadwater wel door de filterpomp te laten stromen zonder dat het door de solar bollen gaat, handig als bijvoorbeeld de zon niet schijnt. Ook kun je hiermee de waterstroom door de bollen bepalen, wat belangrijk is als je een krachtige filterpomp hebt met een hoge pompcapaciteit.

Producthandleidingen
Specificaties
Meer informatie
SKUCP-2910
Kleur van het productZwart
MerkComfortpool
ModelSolar Bol
Geschikt voorZwembaden tot 10.000 liter
Gewicht11,6 kg
Afmetingen (LxBxH)57 x 57 x 32 cm
Pakmaat59 x 59 x 34 cm
Garantie1 jaar